2015. sze 14.

Miért használd a Pinterestet?

írta: Klausz.Melinda
Miért használd a Pinterestet?

pinterest2Ha megkérdezzük bármelyik céget, hogy melyik közösségi oldalra érdemes regisztrálni, mindenkinek azonnal a Facebook jut eszébe. Jogos, hiszen az aktív felhasználók szám már elérte a 1,5 milliárdot is. De az is igaz, hogy a Facebook kezd kiöregedni, a fiatalabb generáció már kezd ráunni a felületre. Ez még Magyarországon nem annyira szemet szúró, de az amerikai példa ezt mutatja…

És hogy miért is lehet hasznos a cégeknek a Pinteresten regisztrálni? Erre felhozunk pár érvet!

Keresés:

Mint tudjuk, a Google imádja a képeket és videókat. A Pinterest pedig ugye képekből áll, innentől kezdve adott a dolog. Egyedül azért van a YouTube videóknak előnye, mivel az Google kezében van.

Hosszú élet:

Posztoljunk valamit Facebookra, és nézzük meg, hogy pár hónap múlva hányan látják azt a bejegyzést… Általában az első nap után már nem nagyon látja senki. Ezzel szemben a Pinteresten annál népszerűbbé válnak a bejegyzések, minél régebb óta van fent a felületen. Az emberek hajlamosak rákattintani egy Pinterest falra csak azért, mert láttak egyetlen jó bejegyzést. A Facebookon ez már kevésbé jellemző.

Vásárlás gomb:

Ezt nem nagyon kell magyarázni… A nemrégiben bevezetett „vásárlás” gombbal azonnal a Pinterest felületén megvásárolhatóak a termékek. A közösségi oldal pedig nem számol fel plusz költséget a vásárlásért sem a vevő, sem az eladó részéről.

A legfőbb ok

Maguk a felhasználók… Ugyanis az oldal elsődleges látogatói a nők. Méghozzá a főiskolai végzettségű, harmincas éveikben lévő anyukák, akik a legnagyobb fogyasztói csoportot és vásárlóerőt jelentik.

A Pinterestre nem azért mennek az emberek, hogy megosszák ott történeteiket egymással. Ők ötleteket akarnak meríteni, tippeket ellesni és persze vásárolni. Ezért is van az, hogy a Pinterest a 400%-kal több kattintásra jutó bevételt generálnak, mint a Twitter és 27%-kal többet, mint a Facebook. Kimondhatjuk: a Pinterest a paradicsom a vásárlók számára, ezáltal pedig az üzletek számára is az lehet.

Szólj hozzá