2015. nov 13.

Értelmezzük újra a SEO fogalmát!

írta: Klausz.Melinda
Értelmezzük újra a SEO fogalmát!

Seo-blocksA SEO fontos tényező a cégek marketingtevékenységében. Ha azt akarjuk, hogy a Google találati listájában előkelő helyen szerepeljünk és minél többen találják meg honlapunkat, akkor bizony a keresőoptimalizálás a kulcs. Azonban a SEO sokat változott az elmúlt években. Elmúltak már azok az évek, mikor ugyanazokat a kulcsszavakat kellett ismételgetnünk a tartalmunkban. Tehát nézzük meg, hogy mi változott:

Felejtsük el a kulcsszavakat!

Tényleg a SEO legfontosabb eleme a kulcsszavak használata? Már egy ideje nem! Azóta az emberek keresési szokása is sokat változott. Már nem csak kulcsszavakat írnak be a keresőbe. hanem akár teljes mondatokat is. Sőt, vannak olyanok is, akik az okostelefonjaiknak élőszóban teszik fel a kérdéseiket. Már nem kell azon aggódni, hogy hogyan szőjük bele a kulcsszavakat a mondandónkba, az értékes tartalmakat a Google úgyis megtalálja!

Változtak a külső hivatkozások!

Amióta a cégek elkezdtek fizetni a külső hivatkozásért, azóta ennek a jelentése is megváltozott. Már nem mindegy, hogy milyen hivatkozásról beszélünk. Ha a hivatkozás nem kapcsolódik a cég és a honlap témájához, azt a Google azonnal megneszeli. Ezért sokkal hatásosabb módszer a vendégblogolás, amikor külső bloggert kérünk meg tartalom írására a honlapunkhoz.

Ne csak az asztali számítógépekre koncentráljunk!

Ma már az emberek többsége az asztali számítógépek helyett okostelefont és tabletet használ internetezésre. Ezzel pedig számolnunk kell! A Google ugyanis elkezd büntetni minket, ha honlapunk nem reszponzív, azaz mobilon nehezen olvasható. Ennek érdekében érdemes a képeket is ellenőrizni, hogy azok hogy festenek mobilos felületen.

Nézzünk más marketingstratégiák után is!

Most már az online marketing nem csak a keresőoptimalizálásról szól. A keresési rangsorba ugyanúgy fontos tényező a rendszeresen megjelenő friss tartalom és az aktív közösségi oldalak használata is.

Tehát elmondható, hogy a SEO sokat változott az évek alatt. Szerintetek ezekkel a változásokkal könnyebb dolgunk lett a keresőoptimalizálással?

Forrás: http://goo.gl/5wVTNO

 

Szólj hozzá