2015. nov 25.

Így vásárolunk ünnepekkor...

írta: Klausz.Melinda
Így vásárolunk ünnepekkor...

NévtelenAz ünnepek közeledtével mindenki lázasan keresi a megfelelő ajándékokat és az idő egyre gyorsabban pörög. Ez az online vásárlás esetében is igaz. Sőt, néhány online felület már hónapokkal előbb megkezdi a karácsonyi készülődést.

Érdemes figyelmet szentelnünk ebben az időszakban gyakorolt fogyasztói szokásokra, hiszen merőben eltérhet az átlagostól és nagyban befolyásolhatja cégünk eladási mutatóit is. Ezért is állított össze a SmarterHQ egy infógrafikát az ilyenkor jellemző viselkedésről.

Az ünnepek idején a vásárlók jóval elszántabbak, mint a hagyományos böngészéskor. Máskor a vásárlók többször is felkeresnek egy oldalt a vásárlás előtt és nagyobb befolyásoló tényező a márkahűség is. Ünnepekkor nagyobb eséllyel vásárolnak már az első oldallátogatáskor és az ár is jobban befolyásolja őket a döntésben, mint a márkahűség.

Ilyenkor a látogatóknál is alacsonyabb a „Bounce rate”, vagyis a „lepattanási arány”, amikor a látogató az érkezési oldalt bezárja anélkül, hogy egy másik aloldalra lépett volna. Ebben az időszakban többször indítanak vásárlási folyamatot, ugyanakkor többször is ürítik kosaraikat. Ezért is kulcsfontosságú az újraaktivitás az ünnepek alatt.

Ünnepekkor az érdeklődők mindössze 21%-a az, akik nem vásárolnak. Különböző akciókkal, kuponokkal és egyéb kedvezményekkel a vásárlók 37%-a peidg továbbra is aktívan látogatja az oldalt az karácsony után is...

Az alábbi infógrafikában tanácsokat is kapunk, hogy hogyan lehet kihasználni ezt a helyzetet. Így például érdemes:

  • gyorsabb kézbesítési időt ajánlani az időszakra,
  • kedvezményeket nyújtani a később is visszatérő vásárlóknak,
  • kreatív ötleteket bemutatni a látványvilágban, amik az ünnepi hangulatot tükrözik,
  • illetve olyan beállításokat kínálni, amivel felgyorsítható a vásárlás folyamata.

Infógrafika:

Holiday_Infographic

 

Szólj hozzá