2017. feb 28.

Hogyan készítsünk szép termékfotókat?

írta: Székács Alexa
Hogyan készítsünk szép termékfotókat?

16587146_995534907247402_2456625384737557408_o.jpgA honlapodra vagy webshopodba fontos, hogy esztétikus és szép fotókat tölts fel a termékeidről, melyeket a közösségi felületeiden is tovább oszthatsz. Ha szeretnéd, hogy többen vásároljanak tőled, légy igényes a képeidre. Érzelmeink befolyásolnak, mikor megnyomjuk azt a bizonyos „Kosárba helyezés” gombot, és ha a kép nem vált ki belőlem elég motivációt, akkor nagyon hamar ott fogom hagyni az oldaladat. Ha nem szeretnéd egy fotósra bízni termékeid fotózását, akkor mutatunk néhány tippet, hogy mire érdemes odafigyelned.

Nem elég, ha a mobiloddal lefotózod, egy sötét szobában a terméked (legyen az napszemüveg, üdítő, kozmetikai eszköz) majd tele effektezed. Szintén nem a legjobb megoldás, ha mindezt (nem túl szépen) körbevágod és egy fehér üres háttérrel teszed fel a honlapodra.

Egy jó termékfotó statisztikailag is sokkal több bevételt hoz, mint a kevésbé jó társaik, ezért tényleg fontos, hogy mik kerülnek fel a hirdetési felületeidre.

Mire figyelj?
- jó megvilágítás, jó minőség,
- nagy felbontás, nagyíthatóság,
- több szögből,
- használat közben,
- minden színvariációban lefotózva.

Manapság az új telefonok is egészen jó minőségű képeket tudnak csinálni, ha megfelelő világítást és kompozíciót használsz. Viszont, ha lehetőségünk van bérelni egy tükörreflexes fényképezőgépet, akkor ne sajnáljuk 1-2 napra kikölcsönözni.

A világítás döntő szerepet kap! A legjobb, ha természetes fénynél fotózunk, a telibe vakuzás nagyon rontja az esztétikai érzetet. Amennyiben már nem tudunk természetes fényben fotózni, kérjünk külső vagy stúdió vakut, amivel több lehetőségünk lesz, és itt is kerüljük a direkt szemből vakuzást.

Használjunk állványt! Semmi sem bosszantóbb, mint mikor a több órás fotózás végén, a számítógépen nagy méretben megnézve a fotókat észrevesszük, hogy a fele bemozdult és használhatatlan.

16602061_995531123914447_7477771178317190279_o.jpgHa egyszerű termékfotókat szeretnék, akkor egy homogén háttér teljesen megfelelő, viszont ne feledkezz meg arról sem, hogy kell néhány olyan kép is, amikor a terméked használat közben látható, ami még jobban csábítja a vásárlókat. Idézzenek a képek olyan pozitív, meghitt hangulatot, amitől a vevőd úgy érzi, ha megveszi a termékedet, akkor ő is így fogja érezni magát tőle.

Természetesen ennél sokkal több dologra kell figyelni a képek készítésénél, de a legfontosabbakat így most már ti is láthatjátok! Ha ezt a néhány szabályt figyelembe veszitek, akkor már biztos, hogy minőségi képekkel fogjátok reklámozni a portékáitokat!

Ha mégsincs időd és energiád, hogy rászánj erre akár több napot is, ne csapd össze, inkább kérj meg egy hivatásos fotóst, aki elvégzi helyetted a piszkos munkát! Ha szeretnéd, szívesen segítünk ebben (is)! ;)

Szólj hozzá

fotózás termékfotók