2019. feb 25.

A legújabb trükkök az Instán a márkád számára  

írta: Csoma Dániel
A legújabb trükkök az Instán a márkád számára   

 

insta_trukkok_borito.jpg    Évről évre folyamatosan bővül a funkciók sora instán, ám ezek nem mindig tökéletesek, ezért szükségünk van különböző trükkökre. Némelyik az aktuális problémák megoldására szolgál, míg mások olyan funkciók, melyek profilunk hatékony menedzselését segítik.

    Célszerű a profilunk testreszabásával kezdeni, melyhez számos eszköz áll rendelkezésünkre. Például használhatunk különleges betűtípusokat és ily módon feldobhatjuk a profil bioját. Ezek a betűtípusok valójában szimbólumok, de fontos észben tartani, hogy a legfontosabb keresőszavakat, mint a neved, nem szabad szimbólumokkal megjeleníteni. ★彡 Ⓢⓞⓒⓘⓐⓛ 彡★ lehet, hogy jól néz ki, de nem tudnak rákeresni a platformon. Inkább csak a fontosabb kulcsszavakat emeljük ki! Egyszerűen letöltünk egy Instagram betűtípus generátort pl. Fonts for Instagram, beírjuk a szöveget és átmásoljuk a bionkba. Mellesleg stories-nal is használhatjuk ezeket a szimbólumokat, hogy kiemeljünk bizonyos szavakat.

A bio szekcióba egyébként megjelölhetünk más profilokat és hashtageket is. Márkák gyakran használják ezt a módszert, hogy átirányítsák a vásárlókat a márkához kapcsolódó oldalakra.

skyland_bio.png

Ha a megosztott sztorinkkal gyűjteni szeretnénk a megtekintéseket, jelöljünk meg más profilokat, helyszíneket és hashtageket! Ne álljunk meg itt! Ha ezek a feliratok túl sok helyet foglalnak, rejtsük el őket matricákkal, GIF-ekkel vagy állítsuk be a szöveget egyszínűre a hátérrel! Figyeljünk, hogy többnyire releváns és a márkához kapcsolódó hashtageket használjunk, hogy a megfelelő közönséget érjük el!

insta_archivalas.pngArchiválhatjuk is a stories-t, így nem kell, hogy a telefon memóriáját foglalják a már lejárt sztorik. Csak annyi a teendőnk, hogy a beállításokban a Privacy opció alatt kiválasztjuk a strory controls-t és bekapcsoljuk a Save to Archive opciót. Újramegosztáskor már egy levehető matricát is kapunk hozzá, ami mutatja a dátumot, amikor utoljára megosztottad.

A Close Friends opcióval kiválaszthatsz pár, a márkád szempontjából jelentős személyt, influencert és exkluzív tartalmakat oszthatsz meg velük. Ezek a személyek különlegesnek fogják érezni magukat és ezt az aktivitásuk az oldalon is tükrözni fogja. Annyit kell tenned, hogy a főoldalon jobbra húzod a képernyőt, kiválasztod a Close Friends opciót és hozzáadod a személyeket. Innentől kezdve minden sztori megosztásánál kiválaszthatod, hogy csak a Close Friends láthassa.

Már azt is beállíthatod Instagrammon, hogy automatikusan rejtsék el a támadó jellegű kommenteket. Manuálisan is beállíthatod, hogy pontosan melyik szavakat kívánod blokkolni. A beállításokon belül megkeressük a Privacy opciót, azon belül a Security opciót majd a Comment Controls-t. Használhatjuk ezt a funkciót a Spam gyanús kommentek nélkülözésére is.

    Valószínűleg pár hónapon belül érkeznek az újabb funkciók az instán és velük együtt a legújabb trükkök is, szóval célszerű követni az eseményeket és képben maradni.

Szólj hozzá