2019. feb 26.

10 Insta tipp kezdőknek

írta: Csoma Dániel
10 Insta tipp kezdőknek

10_tipp_borito.pngAz Instagrammot nem kell bemutatni, hiszen egyike a legnépszerűbb közösségi média platformoknak. Amellett, hogy kényelmesen használható bárhol-bármikor, meglehetősen könnyű elsajátítani használatát.

Itt van 10 tipp, ami segít kihozni a maximumot Insta használatodból.

Posztolj érdekes és színes fotókat és videókat!

A lényeg mindig az, hogy egyfajta értéket közvetítsünk követőinknek, szóval próbáljunk meg érzelmeket (boldogság, humor, nosztalgia) kiváltani a posztokkal! A színes és minőségi fotók több lájkot kapnak az instagrammon.

Ne rondíts bele a túl sok filter effekttel!

Számos filter használatára van lehetőség, hogy feldobd képeidet, de ezek használata már nem minősül „trendinek”. Az emberek főként természetesnek tűnő képeket akarnak látni, ezért próbáld meg minimalizálni ezek használatát!

Nyugodtan használj hashtageket, de csak ésszel!

A hastagek használata nagyban megkönnyíti az elérések számának növelését, de sajnos sokan helytelenül használják őket. Fontos, hogy ne használjunk túl sok taget egy poszton belül, és amit használunk, mindig legyen releváns.

Használd az Explore oldalt!

Itt megtekintheted a legnépszerűbb posztokat, ráadásul az oldal kiválogatja azokat a posztokat, amik téged érdekelhetnek a kedvelt fotóid alapján. Új felhasználókat találhatsz itt, ha rányomsz az oldal alján lévő nagyítóra.

Legyenek rendszeresek posztjaid az érdeklődés fenntartása érdekében!

Persze nem kell napi 10 képet megosztani, de például két naponta egy poszt ideális lehet. Ha egy jó ideig nem posztolsz, ne lepődj meg, ha vesztesz pár követőt!

Használd a DM-t (Direct Message)!

Megoszthatsz tartalmakat konkrét személyekkel is anélkül, hogy posztolnod kelljen mindenki számára az adott tartalmat.

Sose hagyd figyelmen kívül leghűségesebb követőidet!

Így a legegyszerűbb követőket veszteni. Válaszolj kommentjeikre vagy tekintsd meg és kedveld te is pár bejegyzését az adott személynek!

Ne vegyél követőket!

Van lehetőség viszonylag olcsón követőket vásárolni, de nincs sok értelme, mivel ezek többnyire álprofilok és teljesen inaktívak. Furán fog kinézni profilod 1500 követővel és 0 kommenttel.

Kísérletezz shootout-okkal!

Ez azt jelenti, hogy egy másik felhasználóval egyezséget kötsz és megosztjátok egymás posztjait. Valójában ez az egyik leghatékonyabb módja az elérések növelésének.

Kövesd a trendet!

A hashtagek és a shootout-ok használata szórakoztató tud lenni, de egy idő után ezek is kimennek a divatból. A trendek követésével megakadályozhatjuk, hogy értékes követőket veszítsünk.

 

Forrás: https://www.lifewire.com/instagram-tips-for-beginners-3485872

 

 

 

Szólj hozzá