2024. jún 06.

Érj el nagyobb nyilvánosságot, küldj üzenetet Facebook követőidnek!

írta: Páczkán Zsófia
Érj el nagyobb nyilvánosságot, küldj üzenetet Facebook követőidnek!

koruzenet1.pngEgyre nehezebb feladata van a közösségi média marketinggel foglalkozóknak, egyre nagyobb kihívást jelent eljuttatni az üzeneteinket a célcsoportunk tagjainak, a hatalmas információ kavalkádban. Mutatunk egy új, innovatív, izgalmas lehetőséget, amivel nagyobb nyilvánosságra tehetsz szert, a Facebook, az Instagram és a Messenger segítségével. Emellett pedig interaktív chatbotjainkat is megismerheted!

Mi is az a Körüzenet-csatorna? Mindenki számára elérhető?

A Facebook számos funkciója mellett, a körüzenetek nagyban hozzájárulnak a közösségek kialakításához és fenntartásához az online térben. Egy igen korlátozott lehetőségről van szó, ami jelenleg nem mindenki számára elérhető. A Körüzenet-csatornák lehetővé teszik az oldalak és azok szerkesztői számára, hogy közvetlenül elérjék a követőiket, exkluzív tartalmakat osszanak meg és mélyebb, személyesebb kapcsolatot tudjanak kialakítani velük. Ha Facebook-szintű hozzáféréssel és teljes körű vagy részleges irányítással rendelkezel egy oldal felett, akkor létrehozhatod a csatornákat, ám a funkció jelenleg nem minden országban és nem minden platformon érhető el.

Hogyan hozzak létre Körüzenet-csatornát?

Amennyiben elérhető számodra a funkció, az alábbi lépéseket kell követned:

 1. Az oldalad profilján keresd a meg a profilképed alatt található menü sorban a Csatornák pontot, amennyiben nem találsz ilyet, a funkció még nem elérhető számodra.
  koruzenet2.png
 2. Ezután kattints a Csatorna-létrehozása pontra!
  koruzenet3.png
 3. Nevezd el a Körüzenet-csatornádat és adj hozzá képet is! Ha nem adsz hozzá külön képet, akkor automatikusan az oldalad profilképe fog megjelenni a követőidnek.
 4. Kattintsd a Körüzenet-csatorna létrehozása gombra!
  koruzenet4.png
 5. Küldj el egy üzenetet követőidnek a csatornán keresztül! Ezáltal értesítést fognak kapni a követők és csatlakozni tudnak körüzenethez.

Az Instagramon is ugyanez a létrehozás folyamata. A létrehozó ezután kitűzheti a Körüzenet-csatornáját a bio-ba vagy story-ban is megoszthatja!

koruzenet5.jpgMaga Mark Zuckerberg is letesztelte a funkciót!

Mire használjam? Miben különbözik egy Messenger-csoporttól, közösségi chattől?

A Körüzenet-csatornát sok dologra használhatod, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a csatorna nem egy kétirányú kommunikációs felület, vagyis inkább egy hírlevélre hasonlít.

Használhatod szavazások létrehozására, azonnali visszajelzések szerzése céljából, küldhetsz különböző kulisszák mögötti videókat, képeket, akár hangüzeneteket is, hogy jobban tudjanak kapcsolódni hozzád a követőid. 

Ugyanakkor ők nem tudnak szövegesen válaszolni, csak reakciókat küldeni vagy szavazni az adott témában. Adminisztrátorként meghívhatsz embereket, megoszthatsz tartalmakat, eltávolíthatsz tagokat és üzeneteket, módosíthatod a csatorna nevét és fényképét és természetesen törölheted is a csatornát. 

Amiben még különbözik a funkció egy általános chattől, hogy bárki csatlakozhat hozzá, akár meg is nézheti a csatorna tartalmát a csatlakozás előtt, illetve a végpontok közötti titkosítás sem működik ebben az esetben.

Felhasználóként hogyan csatlakozhatok Körüzenet-csatornákhoz?

Könnyedén és bármikor csatlakozhatsz a Körüzenet-csatornákhoz, hogy naprakész és bővebb információkat szerezz az adott szolgáltatásról, termékről, témáról, csupán annyi a dolgod, hogy az értesítésben a Csatlakozás gombra kattintasz! Ezután a csatorna megjelenik a Messenger chatlistádban és az oldal profilján, a Csatornák pontos is.

Nagyobb interaktivitás? Ismerd meg chatbotjainkat!

Ha nem egy egyirányú kommunikációs felületet, hanem egy aktivitásra jobban sarkalló, játékos, akár kvízeket tartalmazó chatbotot szeretnél - és most semmiképpen se az unalmas ügyfélszolgálati botokra gondolj! -, keress minket bizalommal és ismerd meg a több szakmai díjat is megnyert automatizált botjainkat ITT!

Források: 

https://creators.facebook.com/new-ways-to-engage-your-followers-with-broadcast-channels-on-facebook-and-messenger/?locale=en_US

https://www.facebook.com/help/687198816689723

https://messengernews.fb.com/2023/02/16/introducing-broadcast-channels-a-new-way-for-creators-to-deepen-connections-with-followers/

Szólj hozzá

messenger kommunikáció facebook ügyfél üzenet ügyfélkezelés körüzenet instagram