2023. okt 10.

Zuckerberg új dobása: Itt a Meta AI!

írta: Kocsis Szandi
Zuckerberg új dobása: Itt a Meta AI!

nevtelen_20.pngTagadhatatlan, hogy az AI-nak nagyon jó éve volt! Rendkívül lendületesen fejlődik és folyamatosan újabb és újabb problémákat leszünk képesek megoldani általa. Most betekintést nyerhettünk a Meta Connect 2023 alkalmából az elkövetkezendő fejlesztésekbe, újításokba: Mark Zuckerberg előadásából tudhattuk meg, hogy kifejlesztettek egy platformot AI-k létrehozására, amely segíthet elvégezni feladatainkat, vagy csupán csak jól szórakozhatunk általa. Elmondása alapján az emberek képesek lesznek majd kapcsolatba lépni ezekkel az AI-okkal a metaverzumban, akik avatárként fognak megtestesülni.

Természetesen lehet majd velük csevegni a WhatsAppon, Messengeren és Instagram direkt üzenetekben, de ezen túlmenően lesz saját profiljuk Instagramon és Facebookon, ahol kapcsolatba léphetünk velük. 

_622eb4ec-fb08-4e20-9c26-33ee74cf12d023_2.jpgHamarosan megnyitják a platformot a fejlesztők számára, de ezt megelőzően Ők maguk is létrehoztak számos AI-t és ezeket el is kezdték béta verzióban terjeszteni. Annak érdekében, hogy minél személyre szabottabb legyen különböző témákhoz különböző avatárokat hoztak létre van, aki segíteni tud nekünk receptekben, ötletelésben, fogalmazásban, divatban, játékkal, edzéssel kapcsolatos kérdésekben, vagy akár játszhatunk szerepjátékot is Snoop Doggal.

Ismerd meg ,,őket”:

Tom Brady, mint Bru: The sports brain
Naomi Osaka, mint Tamika: Manga master
Chris Paul, mint Perry: Golf guru
Paris Hilton, mint Amber: Detective
Mrbeast, mint Zach: Funny man
Israel Adesanya, mint luiz: MMA maestro
Kendall Jenner, mint billie: Big sis
Roy Choi, mint max: King of kitchen
Charlie D’amelio,  mint coco: Dance queen
Snoop Dogg, mint: Dungeon master, guide to games

Ki ne akarna velük beszélgetni?

De mi az a Meta AI?

A Meta AI az Ön alapvető asszisztense. Úgy beszélhetünk vele, mint egy valódi emberrel, tudunk üzenetet küldeni neki bármelyik üzenetküldő alkalmazásból, bármilyen kérdésünket feltehetjük neki és valós idejű információkhoz juthatunk általa. Automatikusan beépítésre került az ún. EMU (Expressive Media Universe), mely képes szöveg alapján képeket előállítani. Nem feltétlenül kell külön chattelnünk a Meta AI-vel, hiszen előhívható lesz bármelyik csoportos beszélgetésünk során is. 

kajuhuzg.JPG

Kezd a mondatod a következő képpen: Meta AI…

Könnyedén generálhatsz tehát vele fotókat, de még stickereket is ugyanis saját matricákat is létrehozhatsz majd vele, tényleg csak a képzeleted szabhat határt. 

Arra is nagy figyelmet fordítottak, hogy lehetőséget adjanak mindenkinek AI-k megépítésére. Így létrehozták az ún. AI stúdiót, ami egy platform AI-k létrehozására. A jövőben pedig azon fognak dolgozni, hogy mind ezt beintegrálják a metaverzumba és ezeket az AI-ket avatárokként megtestesíthessük, akár NPC-kké tehessük őket a különféle játékokban és élményekben.

Egy általad elkészített AI nagy segítség lehet vállalkozásod számára is. Sokkal mélyebb kapcsolatot tudsz általa kiépíteni ügyfeleiddel. Nem utolsó sorban pedig biztonságos is, hiszen be tudod állítani, hogy milyen témában tudjon felvilágosítást, információt nyújtani.

Nézd meg a teljes videót itt:

 

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=FhQJRA62DX8

Szólj hozzá

avatar ai kapcsolat mi friss meta újítás hírességek ügyfélkezelés 2023 újítások Zuckerberg chatbot mesterséges intellingencia meta ai