2021. nov 30.

Így készülj fel 2022-re!

írta: Sáringer Viktória
Így készülj fel 2022-re!

ben-spray-gevma8o6et4-unsplash.jpgBizony, már számolnunk kell a következő évvel. Az újév sok cégnek, marketingesnek olyan, mint amikor kezdődik az iskola. Újra bele kell vágni a tanulásba, kutatásba, fejlesztenünk kell stratégiánkat, megismerni az aktualitásokat, újításokat, legfrissebb trendeket.

Az új üzleti év mindig kihívásokat tartogat és jó, ha nem csak a szokásos fortélyokkal felvértezve vágunk bele, hanem kicsit szétnézünk az újdonságok területén is, hogy még jobbá tegyünk kommunikációnkat.

Legyen szó személyes vagy professzionális ötletekről, projektekről, célokról, cikkünk biztosan hasznos lesz számodra. Van egy jó hírünk: nem kell költséges tankönyvekre költened, mint az iskolásoknak – az online világnak hála már rengeteg ingyenes, hasznos szakmai anyag elérhető. A neheze inkább az, hogy megtaláljuk a megfelelő információkat és eligazodjunk a töménytelen tudnivaló között. Az interneten minden irányból ömlenek ránk a hirdetések, ajánlások, információk és rettentően nehéz kiszűrni, hogy mire szánjuk a drága időnket.

Segítünk eligazodni! Ha tudod, hol keresd az információkat, akkor már félig nyert ügyed van. Ugyanis ha megtalálod azokat a megbízható szakmai forrásokat, amik mindig szállítják a legfrissebb híreket és hitelesen, érhetően adják át a tudnivalókat, akkor nem kell a Google keresési találatait lapozgatnod és az időd pazarolni, csak a már ismert forrásokat végigkattintgatni.

A közösségi média marketinget külön kiemelnénk az online marketing lehetőségek sorából, hiszen ezek a platformok tényleg folyamatosan változnak, lépést tartani még a szakembereknek sem egyszerű, hogy éppen hol és mi az, ami új, ami nem működik, ami megváltozik, ami holnaptól teljesen máshogy néz ki.

Ha példát keresünk erre, akkor a Facebook-on posztolóknak nem kell többet mondanunk, mint: Creator Studio. Ez a menedzselési felület ugyanis az elmúlt években már számtalanszor megváltozott és néha egyik napról a másikra arra ébredünk, hogy hoppá, ami tegnap még így működött, az ma már bizony nincs.

Tehát a social media egy olyan kommunikációs felület, amiről rendszeresen tájékozódnunk kell, hogy sikereket tudjunk elérni és közelebb kerüljünk a kitűzött célokhoz.

Íme néhány angol nyelvű forrás, ami hasznos lehet:

Social Media Today 

Ha a legfrissebb, legújabb hírek érdekelnek vagy az, hogy milyen változások várhatók, milyen újításokat terveznek a platformok, akkor a legjobb helyen jársz. Itt mindent megtalálsz, ami a közösségi média világában történik. Ráadásul rengeteg rövidhír van a felületen, így nem kell a hosszas, kifejtős szakmai blogokból kibogarásznod a dolgokat. Vannak cikkek, webinárok, e-book-ok és napi e-mail hírlevél is, így akár postaládádba is kaphatod a tudnivalókat.

Social Pros Podcast 

alizee-baudez-qelq3idwzlq-unsplash.jpgA multitasking híve vagy? Miközben valamit csinálsz, szívesen hallgatsz podcast-eket? Ez a beszélgetős műsor remek választás. Valódi történetek, valódi személyektől, akik a közösségi médiában dolgoznak. Minden részben más és más közösségi média szakember vendégeskedik a műsorban, szó esik a trendekről, az aktuális közösségi média történésekről. Így ha nincs időd és kedved olvasgatni, akkor jó opció a podcast.

Sprout Social blog 

A Sprout Social blogja változatos témákban jelenít meg cikkeket, infógrafikákat, e-bookokat, kutatásokat, saját felméréseket és esettanulmányokat, hogyan csináld típusú írásokat, heti kihívásokat – vagyis mindent, amit csak akarsz. A cikkeknél percekben is jelzik, mennyi az olvasási idő, így mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő típusú és hosszúságú tartalmakat.

Persze nem szeretnénk kihagyni a magyar lehetőségeket sem. Az online marketinggel, közösségi média megoldásokkal, esettanulmányokkal, aktuális információkkal foglalkozik a mi blogunk is. Mi nem csak tanítjuk a közösségi médiát, hanem aktívan dolgozunk is benne nap, mint nap.

mirolunk.PNGTöbbféle lehetőséget kínálunk, így Te is megtalálhatod azt az ingyenes vagy fizetős opciót, ami a leginkább passzol hozzád. Ingyenes szakmai blogunk és hírlevelünk gondoskodik róla, hogy ne maradj le a legfontosabb közösségi média hírekről. Hírlevelünket akkor is ajánljuk, ha úgy érzed, sok Neked a számtalan újdonság és inkább csak a lényeges információkat akarod tudni. Mi nem fogunk naponta zaklatni, havi 1-2 hírlevélben foglaljuk össze, mit is kell tudnod.

Ha alaposabban beleásnád magad a közösségi média marketingbe, akkor tőled függ, mi áll hozzád közel: szakmai könyveinket a hasznos információk mellett esettanulmányokkal töltöttük meg, oktatásainkon egy-egy témakört vesézünk ki, hogy a gyakorlatban se legyen gond a megvalósítással, egyéni konzultációk keretein belül tanácsokkal lát el és megválaszolja kérdéseidet 15 éves szakmai tapasztalattal és számtalan szakmai elismeréssel, díjjal rendelkező vezetőnk, Klausz Melinda.

Amennyiben kötetlenül szeretnél mindenből egy kicsit kapni, less bele Mentorprogramunkba!

prev_1.PNG

Forrás: https://sproutsocial.com/insights/marketing-resources/

 

Szólj hozzá

blogok marketing blog kutatás podcast újdonságok tananyag forrás esettanulmány tanulj aktualitások marketingterv mentorprogram fejlődj